Neon er erstattet av det nye læreverket Saga
Du er her: Hovudsida  >  Ressurser  >  Forfatterportrett  >  Eirik Newth
  Trykk på studiebøkene midt på sida for å finne oppgaver til hvert kapittel i bøkene. I boksene under finner du ekstra materiale til elever og lærer.  
  Ressurser
 
Til læreren
 
 

Eirik NewthNummer to i Google

Jeg har alltid vært dønn ukul. På skolen var jeg alltid blant dem som ble valgt ut sist til fotballaget. Jeg spilte ikke elgitar i et band, men tuba i skolekorpset. Jeg var tjukk og brilleslange (det er jeg fremdeles), god i matte og kjapp til å rekke opp hånda i naturfagtimene. Du får ingen pris for å gjette gymkarakteren min.

Jeg hadde usannsynlig ukule hobbyer. På dagtid lette jeg ofte etter brytere og elektromotorer blant bilvrak og kasserte vaskemaskiner på den lokale søppelfyllinga. Etter solnedgang studerte jeg stjerner og planeter med et monster av en kikkert, kjøpt for pengene jeg tjente på min første sommerjobb.

Mitt største problem var at jeg ble født femten år for tidlig. Jeg var en ekte nerd i en tid da selve ordet var ukjent, hjemmedatamaskiner var science fiction og Bill Gates en kvisete student. I dag myldrer det av små og store nerder, og de fleste nordmenn bruker avanserte tekniske dippedutter jeg ikke engang kunne fantasere om.

Likevel regnes det ikke som særlig kult å være nerd. Når jeg stolt forteller at bloggen min dukker opp som nummer to når man søker på "Eirik" i Google, pleier folk å riste oppgitt på hodet. Dem om det. Det finnes millioner der ute som skjønner meg, og det blir stadig flere av oss.


LES MER:

Besøk forfatterbloggen til Eirik og les om hva han har skrevet her.

Les mer om forfattaren på Wikipedia.

Ta en tiit på hjemmesiden til forfatterens radioprogram Superstreng.
Neste forfattar >
« Attende