Neon er erstattet av det nye læreverket Saga
Du er her: Hovudsida  >  Ressurser  >  Forfatterportrett  >  Laila Stien
  Trykk på studiebøkene midt på sida for å finne oppgaver til hvert kapittel i bøkene. I boksene under finner du ekstra materiale til elever og lærer.  
  Ressurser
 
Til læreren
 
 

Laila StienLaila Stien
Jeg er en sånn som alltid har likt å skrive. Det begynte med brev. Noen ga uttrykk for at de syntes brevene mine var morsomme, og så skrev jeg enda flere brev.

Jeg har nok alltid hatt sans for det der med språk - hvordan folk sa ting, først og fremst. Man uttrykker seg jo så forskjellig. Noen er vittige, andre poetiske, enkelte er noen skravlebøtter mens andre igjen kan være stotrende eller ganske tause.

Å lytte seg fram til en person, dvs. finne ut hvordan folk egentlig har det, bak måten de snakker på, er veldig spennende, syns jeg.
For meg er dette det helt sentrale ved å skrive skjønnlitteratur.

Siden jeg helst skriver noveller, det vil si korte fortellinger, så får jeg mulighet til veksle ofte mellom hva slags stemme eller person jeg går inn i. Det kan være et barn i en novelle, slik som i Skolegutt som står i denne boka. I en
annen novelle kan det være en gammel mann
eller f.eks. ei ung dame.

Å skrive ligner litt på det å være skuespiller. Du går inn i stadig nye roller. Der prøver du å vise fram en person, et liv, en tilværelse, og så håper du at det du gjør skal kunne berøre andre - nå fram til følelsene og tankene hos den som leser.


LES MER:

NRKs litteratursider kan du lese mer om forfatteren og høre utdrag fra to noveller av Laila Stien.

Les et intervju med Laila Stien på Dagbladets forfattersider.

Les meir om Laila Stien på Wikipedia.
Neste forfattar >
« Attende