Neon er erstattet av det nye læreverket Saga
Du er her: Hovudsida  >  Ressurser  >  Forfatterportrett  >  Odd Børretzen
  Trykk på studiebøkene midt på sida for å finne oppgaver til hvert kapittel i bøkene. I boksene under finner du ekstra materiale til elever og lærer.  
  Ressurser
 
Til læreren
 
 

Odd BørretzenJeg er bedt om å fortelle hvem jeg er. Det er ikke lett, for, som de fleste mennesker, tror jeg, på min alder, er jeg blitt mer og mer usikker, ettersom årene har gått, på hvem jeg er.

Jeg ble født for 79 år siden og var vel da som et ganske tomt kar. Bare med noen arvede gener på bunnen. Så ble jeg vel, etter hvert, fylt av forskjellig: En streng, vestlandsk oppdragelse og ellers det som tilfeldigvis har skjedd meg i løpet av Livet: Jeg var tenåring under den siste store krigen, da vi var underlagt et nazistisk terror-styre. Jeg var til sjøs i fire år etterpå for å se den Store Verden som hadde vært stengt i de fem okkupasjons-årene. Jeg har opplevd et alminnelig antall forelskelser og kjærlighetsforhold, vært freelance skribent og tegner resten av livet og er det ennå. Nå føler jeg meg som en slags lapskaus. En blanding av hva jeg, forholdsvis tilfeldig, har opplevd.

Er egentlig ganske doven, noe jeg prøver å skjule ved hard arbeid, men jeg vil helst seile, uten hensikt, omkring på Havet. I min gamle seilbåt som ikke er stor eller flott, men stor nok til at jeg kan bo om bord i flere uker av gangen. Jeg har et meget enkelt syn på Livet og Døden. Et syn som er bedre uttrykt i en svensk vise, enn om jeg skulle sagt det selv, nemlig: ”Du kan ingenting ta med dig, när du går. Du kan ingenting ta med dig när du går. Du behöver inga penningar, när du vid Porten står. Du kan ingenting ta med dig när du går”.LES MER:

Les anmeldelser og intervju med Odd Børretzen i Aftenpostens forfatterindeks.

Hør Odd Børretzen i Stemmer fra Arkivet på NRK.

Du kan også lese mer om Odd Børretzen på Wikipedia.
Neste forfattar >
« Attende